St. Peter’s School i Mpigi

Masomo blev gjort opmærksom på en skole i Mpigi sydvest for Kampala, som var lukningstruet, fordi den fysiske tilstand var for ringe. Skolen er startet af en entusiastisk ung mand, som for 10 år siden opdagede, at børnene måtte gå langt for at komme i skole. Den er nu helt forfalden, da det er et område med fattige familier, så der bliver ikke betalt mange skolepenge. Der går ca. 120 børn på skolen.

Toiletterne er netop væltet, efter man har givet advarsel fra kommunen. Skolen må lukke, hvis der ikke sker forbedringer. Der mangler alt. Kontoret er et lille værelse uden møbler og der er intet køkken. Der er klasseværelser, men de har ingen vinduer, døre eller skolemøbler.

Status

Masomo har rejst – og søger stadig – fondsmidler til at støtte genopbygningen af skolen, og arbejdet sættes i gang i løbet af 2019.

Skolen ligger på lejet jord, og det er Masomos ønske at kunne hjælpe med at købe den jord, som skolen ligger på. Dernæst er der behov for at genopbygge toiletterne, skaffe skolemøbler, bygge et køkken og renovere skolens kontor.